حزبا... وارد عرصه انتخابات شد؛ گرچه حسین ا... کرم سالها پیش درباره جدایی خود از انصار حزبا... گفته بود:«انصار حزبا... در دهه ۷۰ در راستای دفاع از ارزشها و اصول ایجاد شد و بنده نیز جزو موسسان اولیه آن بودم و تا سال ۷۵ نیز با این گروه فعالیت داشتم، ولی در سال ۷۵ از آنجایی که انصار برای انتشار لیست انتخاباتی برای انتخابات مجلس اقدام کرد، چون بنده معتقد به ورود به رقابتهای سیاسی نبودم، از این تشکل استعفا دادم.»
اکنون تناقضی آشکار شکل گرفته است. ورود حزبا... به انتخابات شاید در نگاه اول تنها یک مطلب ژورنالیستی و برای جذب مخاطب باشد، اما در واقعیت چنین نیست، زیرا ا... کرم دیروز اظهاراتی داشت که بیش از هر موضوعی ورود این جریان به انتخابات را به ذهن متبادر میکرد و البته شرطی هم مطرح کرد که خود این موضوع، از اتفاقات جدید در اردوگاه اصولگرایی خبر میداد.
به گزارش نامه نیوز، حسینا... کرم که از او به عنوان عضو هیات موسس جمعیت انصار حزبا... یاد میکنند، همراهی تشکل متبوعش با جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی را مشروط به هماهنگی این جبهه با اعضای «پایداری» دانست. حسینا... کرم در پاسخ به پرسشی در زمینه فعالیتهای جمعیت انصار حزبا... برای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم و همکاری تشکل متبوعش با جبهه تازه تاسیس نیروهای انقلاب اسلامی اظهار کرد:«فعلا برای فعالیت در زمینه انتخابات منتظر اقدامات جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی هستیم. اگر این تشکل با جبهه پایداری انقلاب اسلامی هماهنگ و همراه باشد، ما هم با آنها همراه میشویم، اما اگر این اتفاق رخ ندهد، کاری با جبهه نیروهای مردمی نداریم و فعالیتهایمان را با جبهه پایداری هماهنگ میکنیم.» آنچها... کرم بیان کرد نشان از آن دارد که «حزبا...» عزم خود برای حضور در انتخابات را جزم کرده است و علنا همراستایی خود با جبهه پایداری را به رخ دیگر اصولگرایانی کشیده است که با این طیف مخالف هستند.
تعامل مثبت ا... کرم و مصباحیزدی
تعاملا... کرم و آیتا... مصباحیزدی که رهبری جبهه پایداری را بر عهده دارد، مانند طیفهای دیگر اصولگرایان نیست که در تصمیمسازیهای جمعی خود برای این جبهه جایگاهی قائل نیستند و آنها را جدا از جرگه اصولگرایان میدانند.ا... کرم و یارانش همواره نسبت به مصباحیزدی ادای دین کرده و احترام زیادی برای او قائل هستند. شباهت دیگر تشکل حزبا... با پایداری در این است که هر دو تشکل به نوعی حساب خود را از احزاب اصولگرا جدا کردهاند، چنانکه اکنون حزب موتلفه اسلامی به معرفی میرسلیم به عنوان کاندیدای نهایی خود برای انتخابات پرداخته و سایر احزاب این اردوگاه هم از تصمیم مشترک برای انتخابات اردیبهشت ماه سال آینده سخن میگویند، اما هیچ گروهی حاضر به اعلام همفکری و همراهی با این دو تشکل نیست.
دور جدید مخالفتا... کرم با اصولگرایان
برای بررسی مشی سیاسی حزبا... باید کمی به عقب بازگشت. موسسان انصار حزبا... ۱۸ نفر بودند که به سه گروه تقسیم میشدند. گروه وابسته به ذوالقدر که تعدادشان ۷ نفر بود. هفت نفر هم از طرف عبداللهی معرفی شدند و چهار نفر هم با ا... کرم بودند. حزبا... در درون خود هم با مشکلاتی مواجه بود. در اردیبهشت سال ۹۳ بود که میان حمید استاد، مسئول حزبا... مشهد و علی اکبر محتشم دبیرکل حزبا... تهران اختلافاتی بر سر پذیرش لیدریا... کرم پیش آمد، چنانکه محتشم به ایسنا گفته بود: «چون خودشان این نام را بهثبت رساندند، به دنبال انحصارگرایی بودند و معتقدند هرکس که میخواهد با آنها کار کند باید تحت نظرشان فعالیت کند. ما با آقایانا...کرم و دهنمکی هماهنگ بودیم، اگر بخواهم حزبا... را به یک تیم تشبیه کنیم، از ابتدا ا...کرم را به عنوان لیدر این تیم قبول داشته و داریم.» پیش از اظهارات حمید استاد، «عبدالمجید محتشم» دبیرکل انصار حزبا... درباره رابطه خود با ا...کرم گفته بود:«او اکنون کارهای دیگری دارد. اختلاف فکری باعث جدایی نشد. ما یک تفکر بستهبندیشده و متمایزی نداشتیم. حزباللهی آن چیزی است که رهبری، امام (ره) و قرآن میگوید. ما سر بحث ولایت با اصول انقلاب جمع شدیم و کسانی که بودند و رفتند نیز این را میگویند و خلاف این را نگفتند و اینها جزو امهات مشترک ما بوده است. تضمینی وجود ندارد که ما در آینده کج نرویم، ولی تا به حال بحمدا... کسانی که رفته و ماندهاند، تعارض فکری نداشتند حداقل خود من چیزی غیراز این ندیدم، مثلا آقایا...کرم دیگر در جمع ما نیست، ولی دغدغههای ما را دارد.» آغاز اختلافات البته به سال ۸۲ باز میگردد که ا... کرم حمله به کوی طرشت را کار انصار حزبا... دانسته و خواستارعذرخواهی این گروه شده بود. او در سال ۸۴ هم گفت: «انصار در خرداد ۸۲ مرتکب اشتباه در تحلیل خود از وضعیت موجود شدند و با عملکردی نادرست در مقابل بخشی از نیروهای اراذل و اوباش در اطراف کوی تهران وارد درگیری شدند.» فعالیتهای این جریان در دولت نهم رو به افول رفت و در دولت دهم سعی کردند تا فعالیتهای خود را معطوف به بخش فرهنگی کنند. اما ا...کرم در همان سال ۸۲ با «طرح نوسازی معنوی حزبا...» به سیاست بازگشت و کمتر شخصی است که نداند برای پیروزی احمدینژاد در سال ۸۴ چه تلاشهایی کرد. در ابتدای سال۸۶ هم به زاگرب رفت تا مسئولیتی را که بر عهده داشت به انجام برساند. نکته قابل تامل آنجا بود که او زمستان همان سال بازگشت و مخالفتهایش در مدت حضورش درایران با اصولگرایان را علنی کرد و باز هم به زاگرب بازگشت. اکنون هم به نظر میرسدا... کرم شمشیر خود در مخالفت با اصولگرایان را از رو کشیده است و درصدد ائتلاف با جبهه پایداری و آیتا... مصباحیزدی است.