به گزارش گروه مانیتورینگ بینالملل خبرگزاری فارس، «جان بولتون» در مصاحبه با فاکس نیوز درباره آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی گفت که «تنها راه دیپلماتیکی که باقی مانده آن است که با غالب و مسلط کردن کره جنوبی، رژیم کره شمالی را پایان دهیم».
مجری شبکه آمریکایی درباره این جمله بولتون گفت: «تا آنجایی که به آنها(کره شمالی) مربوط میشود، چنین موضوعی از نظرشان دیپلماتیک محسوب نمیشود».
سفیر آمریکا در سازمان ملل در دولت جورج بوش که از حامیان سرسخت جنگهای 2001 افغانستان و 2003 عراق بوده و همچنان حامی حملات نظامی به دیگر کشورها است، در پاسخ به مجری آمریکایی گفت: «خوب این مشکل آنها است و مشکل ما نیست».
وی ادامه داد: «هر کسی که فکر میکند که انجام اقدامات دیپلماتیک بیشتر در رابطه با کره شمالی یا اعمال تحریمها علیه کره شمالی یا تلاش برای اعمال تحریمها علیه چین کارساز است، اینطور نیست بلکه تنها به کره شمالی زمان بیشتر برای افزایش دادن زرادخانه اتمی و توانمندی موشک بالستیکش و بالا بردن دقت سیستم موشکی آن میدهد و کره جنوبی و ژاپن را در معرض خطرات بیشتری قرار میدهد. ما برای 25 سال درباره کره شمالی، احمقانه رفتار کردهایم و ادامه این گونه اقدامات، مشکلات را بدتر خواهد کرد».
مجری فاکس نیوز پرسید: «ما در حال حاضر در شرایطی هستیم که کره شمالی تهدیدی برای تک تک آمریکاییها است».
بولتون در جواب گفت: «آنها(کره شمالی) هنوز به این مرحله(که تهدیدی برای تک تک آمریکاییها باشند) نرسیدهاند اما خیلی به وضعیتی که بتوانند اهدافی را در سراسر آمریکا هدف قرار بدهند، نزدیک شدهاند و با آزمایش بمب هیدروژنی که کردند این خطر هم وجود دارد. علاوه بر این باید بگویم که این رژیم همه چیز برای به دست آوردن ارز و پول به همه میفروشد. آنها میتوانند و ممکن است که این سلاحها، موشکهای بالستیک و تجهیزات هستهای به دیگران بفروشند. باید بگویم که استعاره محور شرارت واقعا یک استعاره نیست بلکه یک واقعیت است. کره شمالی میتواند این وسایل و تجهیزات را به گروههای تروریستی در سراسر جهان بفروشد. این ایده که ما میتوانیم کره شمالی را با توانمندی اتمی بپذیریم، بدان معنا است که ما برای همیشه تحت کنترل آنها باشیم».
مجری آمریکایی در پایان از خطرات تقابل نظامی آمریکا با کره شمالی سوال کرد و گفت :«خوب ما اگر با استفاده از حملات استراتژیک نظامی، برنامه هستهای او(کیم جونگ اون رهبر کره شمالی) را از بین ببریم و شاید احتمالا او را هم از بین ببریم یا حداقل او را از قدرت کنار بزنیم، خطرات این اقدامات چیست؟ آیا ما با شرایطی مواجه میشویم که جان تعداد بسیار زیادی از افراد در کره جنوبی، در سئول از بین برود؟»
بولتون در پاسخ به این سوال گفت: «بگذار از تو بپرسم که احساس تو نسبت به مرگ آمریکاییها چیست؟ ببین این موضوع سادهای نیست. آیا واقعا کسی هست که فکر کند یک سال بعد یا 5 سال بعد یا 10 سال بعد، تصمیم سادهای در پیش خواهد بود. ما باید توصیه فرانکلین روزولت(رئیسجمهور اسبق) را به گوش بسپاریم. او در 11 سپتامبر 1941 گفت که وقتی دیدی که یک مار زنگی درصدد حمله است، تا زمانی که حمله کرده باشد، صبر نکرده و آن را از بین ببرید. او گفت که زیردریاییهای نازیها و رادارهایشان در شمال اقیانوس اطلس، مارهای سمی هستند. من اینطور استدلال میکنم که امروزه، موشکهای بالستیک و سلاح اتمی کره شمالی، مارهای سمی قرن 21 هستند».